Centrul de Schi și Agrement Bogdan situat în partea sudică a Munților Gurghiului, este un loc ideal pentru retragere, tabere de stil de viață care necesită liniște, tabere de pictură, teambuilding, activități libere sau pentru practicarea fotografiei de natură. Recomandăm acest loc pentru grupurile care vor să aibă parte de relaxare activă în natură, deoarece oportunitățile multiple ale acestui loc fac posibil ca toată lumea să-și găsească activitatea ideală, indiferent de anotimp.
În timpul iernii, vizitatorii au posibilitatea să practice sportul lor de iarnă favorit pe Pârtiile Bogdan, fie vorba de schi, snowboard sau chiar sania.
Și în celelalte anotimpuri oferim vizitatorilor noștri oportunități de relaxare extinse. În minunata zonă montană puteți să faceți excursii pe poteci marcate (Stânca Bogdan, Platoul Bucin), să căutați cutiile Geocaching ascunse, să încercați parcul de aventură construit în jurul cabanei, să gătiți sau să faceți grătar în aer liber sau pur și simplu să stați și să vă cufundați în frumusețea peisajul. Centrul nostru de agrement este locul ideal pentru organizarea taberelor, cum sunt taberele de limbi străine sau de fotografie, taberele pentru copii sau taberele de stil de viață pentru adulți.
Istoria Cabanei Bogdan
Istoria modernă a Cabanei Bogdan începe în timpul celui de al doilea război mondial. După bătălia de la Stalingrad, a fost construită o puternică linie de apărare împotriva invaziei sovietice. Atunci pe Platoul Bogdan s-a construit o clădire pentru comandanți, și un buncăr, care avea rolul de stație de radio emisie-recepție. Construcția a avut loc între 1942-1944, după care casa a devenit locul permanent de cazare al ofițerilor și al echipajului.
Când sovieticii au invadat Europa de Est, linia de apărare a fost predată fără luptă, astfel clădirile au rămas întregi. În buncăr și după aceea a funcționat stația radio (stație de bruiaj), de data aceasta a sovieticilor. Această situație a ținut de la 1944 până la 1958. După aceea cabana a fost transferată în proprietatea salinei de la Praid. Întreprinderea salinei a construit o pârtie de schi mai mică, dotată cu teleschi cu târnăcop, astfel cei mici și mari din zonă și-au petrecut aici de multe ori timpul liber iarna.
Originea denumirii Bogdan
Ciobanii români sunt foarte pricepuți, pregătind urda și caș foarte gustos, fiind și de încredere. Astfel în trecut satele secuiești deseori angajau ciobani români pentru păzirea turmelor. Cândva în jurul anilor 1600, un astfel de cioban cu numele de Bogdan s-a stabilit în acest loc. După el a fost numită cu ani în urmă întreaga zonă, cum ar fi: Platoul Bogdan, Pârâul Bogdan, Muntele Bogdan, iar mai târziu, Cabana Bogdan.